Nog geen account?
Registreren
Email:
Wachtwoord:
Inloggen

Verzekeraars

Het doel van het Kwaliteitsregister Tandtechniek is het transparant maken voor consumenten en tandartsen en het bevorderen van de kwaliteitszorg van de Nederlandse tandtechniek. Inschrijving in het Kwaliteitsregister Tandtechniek is voorbehouden aan gediplomeerde tandtechnici (IVT/DHTA-diploma tandtechnicus) en de verplichting aan minimumeisen te volden wat betreft bij- en nascholingsactiviteiten. Tandtechnici die het getuigschrift van de opleiding tot Klinisch Prothese Technicus en/of Klinisch Tandtechnicus Kroon- en Brugwerk en/of Klinisch Prothese Technicus Plus (implantologie) kunnen hiervoor een aparte aantekening verkrijgen. 

Verzekeraars en inschrijving Kwaliteitsregister Tandtechniek
Inmiddels heeft CZ-groep (verzekeraars CZ, Delta Lloyd en Ohra) laten weten voorwaarden te stellen aan de kwaliteit van de tandtechnicus. Door middel van een portfoliotoets en een interne toets moet aangetoond worden of de desbetreffende tandtechnicus gediplomeerd is en hun vak bijhouden. Dit is precies wat het Kwaliteitsregister Tandtechniek beoogd. Voor wat betreft de tandtechniek wordt door de CZ-groep dan ook verwezen naar de kwaliteitsnormering van het Kwaliteitsregister Tandtechniek. Een inschrijving in het Kwaliteitsregister Tandtechniek volstaat. 

De verwachting is dat ook andere verzekeraars de hoogte van hun dekking van kosten van de tandtechnieknota mede afhankelijk maken van de inschrijving van de beroepsbeoefenaar in het Kwaliteitsregister Tandtechniek.

Ingeschreven?
Is uw tandtechnicus ingeschreven? Via de zoekmachine 'zoek tandtechnicus' kunt u onder meer op plaatsnaam waar uw tandtechnicus werkzaam is zoeken om te controleren of uw tandtechnicus staat ingeschreven. Op die manier weet u of u met een gediplomeerd tandtechnicus te maken heeft die bovendien ook het vak bijhoudt. 

Heeft u vragen? Neem dan contact op met het secretariaat van de Stichting Kwaliteitsregister Tandtechniek via info@kwaliteitsregistertandtechniek.nl of bel 085-8769021. (Openingstijden: maandag tot en met donderdag: 09.00 tot 14.00 uur en vrijdag van 09.00 uur tot 12.00 uur.)